![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 7 Dołączył: 15.08.2012 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
przeszukałem trochę internet i nie mogę znaleźć konkretnego rozwiązania a jest ono za pewne bardzo proste i nie będzie stanowiło dla Was wyjadaczy starych PHP-owców żadnego problemu. (nie jest to moja funkcja) hasło od 8 - 80 znaków w tym przynajmniej jedna wielka litera i przynajmniej jedna cyfra ponieważ użyte tutaj zostało przewidywanie (którego do końca nie rozumiem) potrzebuję sprawdzać hasło w którym są przynajmniej 2 duże litery i dwie cyfry (znak specjalny może być ale nie musi) kombinowałem tak
tu wszystko działa pod warunkiem, że dopasowania są spełniane po kolei a ja chcę, żeby w haśle duże litery lub cyfry były w obojętnie którym miejscu a nie np na końcu. a więc próbowałem tak oczywiście ten ostatni przykład nie działa tak jak powinien jeżeli macie linka do szczegółowego opisu zagadnienia albo możecie mi to wytłumaczyć to z góry dziękuję pozdo p.s. -nie zależy mi na gotowcu raczej na wytłumaczeniu, żebym zrozumiał Ten post edytował adamantd 15.08.2012, 12:37:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:06 |