![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam jakich tutoriali na skrypty dla utrwalenia nabytej niedawno wiedzy: Zmienne, operatory, funkcje, IF i ELSE. jeśli coś znacie to proszę podesłać. Czy z taką wiedzą można wogóle napisać jakiś "użyteczny" skrypt? Pozdrawiam, KW |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Szukam jakich tutoriali na skrypty dla utrwalenia nabytej niedawno wiedzy: Zmienne, operatory, funkcje, IF i ELSE. jeśli coś znacie to proszę podesłać. Czy z taką wiedzą można wogóle napisać jakiś "użyteczny" skrypt? Pozdrawiam, KW Dla utrwalenia najlepiej napisać jakiś projekt w php ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pisz kod a nie wkuwaj na blaszkę a będziesz pamiętać
![]() php.net |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie o to mi chodzi żeby nie uczyć się na pamięć, chcę po prostu poćwiczyć i mieć większą przyjemność z nauki. Jeśli chodzi o książki to wolał bym ich nie mieć, wole robić sobie na bierząco notatki, zawsze łatwiej sam siebie zrozumiem niż kogoś.
Cytat Dla utrwalenia najlepiej napisać jakiś projekt w php No tak tylko właśnie nie wiem jaki, bo wszystko co znalazłem to wybiega po za zakres mojej wiedzy. Pozdrawiam, KW |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne, if/else, operatory? Napisz kalkulator oparty na formularzu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Kalkulator?
Z if/else + pętle + zmienne + tablice + html da się napisać prostą gierke typu vallheru/game-fusion. Sam od czegoś takiego zaczynałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
no ale niestety jeszcze pętli i tablic nie ogarnołem więc na razie to odpada, kalkulator też chciałem zrobić ale też jak patrzyłem to było coś czego jeszcze nie przerabiałem funkcja POST czy jakoś tak.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A weź sobie zbiór zadań z fizyki. Spróbuj napisać program oparty na formularzu liczący dane konkretne zadanie. Potem zmieniaj wartości (w polach formularza albo w pętli) i obserwuj wyniki. Przy okazji fizyki się nauczysz (bo będziesz musiał umieć rozwiązać zadania).
![]() Bardzo fajnym działem do tego celu są wszelkie działy oparte o zjawiska nieliniowe - np. magnetyzm. Rozwiązuje się je świenie za pomocą tzw. Metody Kolejnych Przybliżeń. Zresztą, w ten sam sposób można próbować liczyć pole koła - przybliżając "z dołu" powierzchnią wielokąta foremnego WPISANEGO w okrąg, a "z góry" przybliżając za pomocą wielokąta OPISANEGO na okręgu. W ogóle rzeczy, które możesz wykorzystać jest MULTUM, rozejrzyj się tylko uważniej. Ten post edytował abort 15.08.2012, 13:49:15 |
|
|
![]()
|
|
To co ty chcesz utrwalać?
![]() Że zmienne zaczyna się od '$'? Naucz się czegoś, potem to utrwalaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super, dziękuje bardzo, przyda mi się to !
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:05 |