![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jest w tabeli pewna liczba dokumentów zawierających w treści daty. Aktualnie realizowane jest wyszukiwanie po konkretnej dacie (pole contdate). Kod kontrolera:
Kod widoku: Chciałbym zrealizować wyszukiwanie dokumentów z określonego zakresu dat, przy pomocy jQuery Datepicker. Jak "spiąć" Datepickera z zawartością tabeli docs? Kod Datepickera z formularzem: CODE $("#from").datepicker({
maxDate: 0, onSelect: function( selectedDate ) { $("#to").datepicker( "option", "minDate", selectedDate ); } }); $("#to").datepicker({ maxDate: 0, onSelect: function( selectedDate ) { $("#from").datepicker( "option", "maxDate", selectedDate ); } }); <label for="from">From</label> <input type="text" id="from" name="from"/> <label for="to">to</label> <input type="text" id="to" name="to"/> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytasz jak wyslac dane do controller przez helper Js czy jak obslugiwac dane w controller?
Wysylanie do controller
reszte doczytaj w BOOK pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to jak obsłużyć ten konkretny przypadek. W BOOK nie ma nic na ten temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli nie wiesz jak w controller to zrobic czyli musisz patrzyc na retriving your data w sekcji models
http://book.cakephp.org/2.0/en/models/retr...-your-data.html a dokładnie jest taki przyklad podany: czyli robisz
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc.
Nadal jednak chyba nie ma przepływu danych z pól formularza #from i #to (Datepicker) do kontrolera, bo zakres dat wogóle nie jest brany pod uwagę przy wyszukiwaniu. |
|
|
![]()
|
|
ja mam tak u siebie zrobione
PostsController
admin_index.ctp
i śmiga |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 01:13 |