![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z pobraniem aktualnego adresu strony. Polega on na tym że: Na stronie o adres np: www.1strona.pl wywołuje formularz który pobieranany jest z drugiej strony np. www.2strona.pl W formularzu jest input hidden pobierajacy adres strony i tu sie zaczyna problem gdyz zawsze w tym inpucie jest adres strony www.2strona.pl czy istnieje jakiś sposób który by pobierał adres strony na ktorej wywołany jest formularz czyli tak aby w inpucie byl adres www.1strona.pl?? Z góry dziękuje za wskazówki Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem to chcesz na stronie A wczytać formularz ze strony B, ale żeby w tym formularzu widniał adres strony A w inpucie.
To może spróbuj tak: Na stronie A przechowujesz zmienną $adres = [adres_strony_a]; I jak wczytujesz na stronie A formularz ze strony B wpisz w tym formularzu taki input: <input type="hidden" name="adres" value="<?= $adres ?>"> Z tego co zrozumiałem to o to chodziło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie nie działa
kod na stronie a
plik.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdybyś spróbował nie otwierać tego iframem tylko includować:
Wydaje mi się, że jak zaincludujesz to zadziała (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Śledzę póki co, więc próbuj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
niestety pasuje żeby to było w ifrmame (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
niedziała (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
wyświetla zero (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował mirkus 15.08.2012, 00:41:28 |
|
|
![]()
|
|
Dobra, tylko przepisałem sobie kod do własnego pliku i od razu zauważyłem, że przecież przy iframe'ach trzeba "przesyłać" zmienną przy wczytywaniu tego iframe'a tzn:
Teraz już wszystko powinno działać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kovalson 15.08.2012, 07:21:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak już coś to:
jak linki mają wyglądać: http://www.2strona.pl/plik1.php http://www.2strona.pl/plik2.php http://www.2strona.pl/plik3.php Mam nadzieje,że coś nie pomieszałem z cudzysłowami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ten post edytował Niktoś 15.08.2012, 07:45:00 |
|
|
![]()
|
|
ok działa
a mam jeszcze jedno pytanie jak pobrać adres strony na której został wywołany skrypt js?? Skrypt jest umieszczony na jednym serwerze a na drugim jest tylko wywołany i jak przechwycić adres strony na której jest wywołany Ten post edytował mirkus 15.08.2012, 10:20:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:44 |