![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, oto część formularza:
Wynik powinien być taki: Po wpisaniu w pole f1 wartość, dynamicznie powinno wypełnić się pole f2 wartością z pola f1 podzieloną przez 3. Oczekuję pomocy w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ajax nie jest do tego potrzebny. Zrobisz to za pomocą javascript (a jeszcze łatwiej w jQuery). Pobierz do zmiennej wartość f1, podziel przez 3 i wsadź do f2. Do wyboru masz takie zdarzenia na formularzu:
http://api.jquery.com/category/events/form-events/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę, że to będzie coś takiego, tylko kompletnie nie wiem gdzie i jak to zmontować.
Edit: Znalazłem podobny przypadek i przy pomocy książki oraz przy wielu próbach udało się zrobić to co chciałem: <input type="text" size="14" id="data" value="0" onchange="data();"> <input type="text" size="14" id="data2" value="0" onChange="data();"> function data(){ var to = document.getElementById('data'); var to2 = document.getElementById('data2'); var to = parseInt(to.value , 10); to2.value = to / 3; }? Dziękuję i pozdrawiam. Ten post edytował TToMeKK 14.08.2012, 17:10:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 13:33 |