![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tabele z przedmiotami id, name, cat, position
zrobilem w jquery sortowanie typu drag&drop no i potrzebuje zrobic zapytania do bazy ktore posortuja mi je ladnie, cos tam napisalem ale to raz dziala dobrze a raz nie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż to zapytanie co zrobiłeś to postaram sie pomóc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zapytania doklejasz ORDER BY pole DESC/ASC, jeśli dobrze zrozumiałem problem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
chodzi mi o to, ze zdjecia, ktore sa w bazie wyswietlam posortowane po polu position asc
ukladam je w kafelki, a nastepnie za pomoca jquery je sortuje (drag n drop), problem pojawia sie u mnie podczas aktualizacji reszty elementow (pole position dla innych, bo wiadomo sie czesc przesunie) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zapis jest w trakcie przenoszenia? Czy po ułożeniu np przyciskiem "zapisz"?.
Jeśli drugim sposobem to nałatwiej edytować i podać nowe pozycje po prostu. Najprostsze w implementacji. -------------------- Nieruchomości Bydgoszcz
|
|
|
![]()
|
|
no u mnie jest w trakcie przenoszenia tzn jak sie zaktualizuje przynejmniej jednego elementu pozycja
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:37 |