![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Mam katalog My/helpers gdzie umieszczam helpery w moim przypadku mam jeden Login.php W bootstrapie mam tak:
Próbuje obecnie uruchomic helpera pierwszy niezakomentowany sposób nie wyrzuca błędu po wywołaniu helpera z akcji ale helper nie działa tak jakby nic nie było w kodzie (nawet głupie echo nic nie wypisze) natomiast drugi sposób wyrzuca błąd Nie rozumiem dlaczego tak jest?? wywołuje tak $this->_helper->Login->wypiszEcho; Prawdopodobnie nie działa dlatego że w helperze mam jeszcze jednego helpera:
Może byc problem ze słówkiem $this Ten post edytował johnyMajster 13.08.2012, 15:24:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
johny, postaraj się być nieco bardziej samodzielny, to jest naprawdę proste. Action helpery dziedziczą z Zend_Controller_Action_Helper_Abstract, a zarządza nimi Zend_Controller_Action_HelperBroker, więc przejrzyj sobie obie klasy oraz manuala.
Poza tym: 1) w bootstrapie coś w stylu (nie pamiętam dokładnie)
2) jeśli w action helperze chcesz użyć innego helpera, to np. tak:
albo za pomocą metod statycznych klasy Zend_Controller_Action_HelperBroker: hasHelper('nazwa'), getExistingHelper('nazwa'), getStaticHelper('nazwa'). -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:21 |