![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie mam bladego pojęcia, nawet dlaczego ten błąd jest powodowany, więc najlepiej przedstawię to na przykładzie. Skończyłem serwis i wrzuciłem go do głównego katalogu i byłem trochę zdziwiony, że nie wszystkie opcje działają, chociaż przedtem działały. Ta wersja jest okey strona okey Natomiast ta wersja strony jest główną i nie działa poprawniestrona główna A chodzi konkretnie o to że np. na stronie głównej nie chce wysunąć się shoutbox, albo, że na początku nie ładuje się treść strony, co na wersji drugiej działa bez zarzutu. Dodam, że wersja niedziałająca jest w głównym katalogu, a wersja działająca w katalogu mixxen.pl 3.x. Czy ktoś moze mi powiedzieć, co robię nie tak i jak to naprawić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Co to ... reklama ?
Masz pewnie zrobione adresowanie relatywne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Specjalnie podałem adresy stron, żeby można było spojrzeć w kod, bo błąd musi być w js. Jak je zrobiłem, jak to poprawić?
I apropo reklamy, jakby się bez tego dało, to bym wywalił linki, no ale ja nawet nie wiem o co chodzi, więc musiałem podać przykład. @edit Jeśli myślisz, że to zależy od nazwy katalogu to się mylisz, może być nawet w katalogu dupa, a i tak będzie działać, ale w głównym no nie chce, i nie czaję ocb. Pierwszy raz mam taki błąd. Ten post edytował MiXen 12.08.2012, 23:30:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli każda cześć Twojego cmsa jest tak dziurawa jak shoutbox to boje się w ogóle wchodzi na Twoją stronę (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W takim razie jeśli oczekujesz pomocy, daj kod.
Ja wróżka ? Jeśliś łaskaw, Panie daj jakieś namiary na konto demo. |
|
|
![]()
|
|
Dobra, nawet nie chce się włączyć źródła strony, ale wrzuciłem to na fiddle bez kawałka kodu odpowiedzialnego za urodziny, który działa bez zarzutu. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
http://jsfiddle.net/dWnxw/ A propo hakerki to jednak dziękuję za nią, będę miał zabawkę w zablokowanie formularzy ;D @edit Wpadłem na pomysł włączenia debugera i wyłapałem coś przy otwueraniu shoutboxa. Po linijce Cytat $('#shoutbox').load(toLoad,'',function(){$('#shoutbox').slideDown();}); a przed kolejną na stronie wadliwej jest wykonywana funkcjaCytat Closure Scope Closure Scope { toLoad= "include/shoutbox.php" , toString=function()} toLoad "include/shoutbox.php" toString function() Co to znaczy i o co w tym chodzi? Nikt naprawdę nie wie, jak to naprawić? Przepraszam, ale prosiliście o kod, nikt nie może go przejrzeć i powiedzieć co jest nie tak? Ten post edytował MiXen 13.08.2012, 19:32:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Według mnie możesz mieć problem w tym miejscu "include/shoutbox.php" spróbuj wrzucić cały adres do pliku i zobacz czy pomoże.
I dlaczego ty w JS dołączasz plik php. Nie możesz tego wyświetlić inaczej?? Ten post edytował grzes999 21.08.2012, 08:19:57 |
|
|
![]()
|
|
To nic nie pomogło, dlaczego to nie działa w głównym katalogu, a jeśli to wrzucę w folderze to już tak? I co to jest closure scope?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz sobie firebuga (dodatek do firefoxa) i zobacz jaki błąd ci wywala i na pewno dojdziesz o co chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Ctrl + Shift + J -> Console on Chome
Ten post edytował toaspzoo 26.08.2012, 14:03:07 |
|
|
![]()
|
|
Pobierz sobie firebuga (dodatek do firefoxa) i zobacz jaki błąd ci wywala i na pewno dojdziesz o co chodzi. Bosheeeee! Niektórzy tu się zachowują, jakby byli wyobcowani. Przecież go mam i podałem wam że problem polega na tym, że jest wywoływana funkcja closure scope!! Dobrze, poradziłem sobie już z tym błedem, polegał on na tym, że nie chciało dobrze ładować pliku głównego jquery. Temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 02:43 |