![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam stronkę która ma początku
jest to index.php i gdy koduje go w UTF-8 na mozilli są polskie znaki i w innych przeglądarkach zaś wyswietla mi błąd Cytat Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at D:\Program Files\WebServ\httpd\index.php:1) in D:\Program Files\WebServ\httpd\index.php on line 3 gdy ustawie index.php na UTF-8 bez BOM w mozilli pojawiają sie polskie znaki, wszystko zaczyna działać, ale w chrome już krzaki : / ma ktoś jakiś pomysł ? ![]()
nie mam pojęcia.... dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Korzystasz zapewne z notepad'a ++ ?
Pewnie kiedyś pisałeś za pomocą innego edytora. Musisz przepisać na nowo, ew wrzucić do jakiegoś textarea w html skopiować i wkleić do nowego pliku jako utf8. -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie notepad ++ posiadam też KEDa więc może tamtym spróbuje , zaraz sprawdze i powiem jak wyszło
Nadal lipa, zapisałem kedem jako UTF-8 i nic ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Spróbuj, jak pisałem
![]() -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
kodowanie jest na chrome pojawiły sie polskie znaki ale błąd wywala : / o tej sesji
skopiowłem zawartość index.php do notatnika, skopiowałem go z notatanika jeszcze raz, notepadem zrobiłem nowy plik utf-8 (nie bez bom) wkleiłem tam stary i lipa zrobiłem też zapisując jako utf-8 samym notatnikiem i nadal nic temat do zamknięcia dodanie linii oraz gżegżułka na utf-8 wszystkich plików pomogło ![]() Ten post edytował Misiuu 12.08.2012, 15:30:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:21 |