![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Od dłuższego czasu szukam kodu / skryptu jakiegoś boxa reklamowego. Znalazłam jeden fajny, ale to nie jest do końca to czego oczekuję. Chciałabym aby: - była możliwość ustalenia szerokości / wysokości danego pola reklamowego - ustalenie ile reklam ma sie wyświetlać ( logo + przekierowanie na dany adres po kliknięciu ) - opcjonalnie skrypt może się zatrzymywać po najechaniu na daną reklamę., Ważna sprawa, wiadomo iż loga mają różne wielkości ( docelowo wysokośc boxa to 70px ), tak więc same reklamy musiałyby się dopasowywać wysokościowo , ewentualnie automatycznie tworzone byłyby miniaturki. Czy może ktoś polecić takie gotowe rozwiązanie ? Aktualny skrypt który znalazłam, przesuwa loga w poziomie, chciałabym aby tylko losowo przeskakiwały. Dodatkowo jest duży problem z rozmiarami reklam. Byałbym bardzo wdzięczna za każdą pomoc / sugestię. Pozdrawiam Kasia |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien, czy istnieje sam w sobie skrypt "boxa reklamowego". Tego typu rzeczy pisze się na bieżąco np. przy projektowaniu witryny. Można samemu napisać taki skrypt, wystarczy dobrze dobrany CSS, podstawy HTML'a do stworzenia szkieletu i ostatecznie PHP do automatycznego generowania linków, skalowania obrazków. No a do przesuwania JS oczywiście
![]() -------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 08:21 |