![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kolega podał mi kod do launchera do jednej z gier i poprosił mnie bym spróbował go przerobić by logowanie było zależne od naszej strony. Tak więc znalazłem kod odpowiedzialny za wysyłanie POST'u. Jestem zielony w Javie ;p .
Kod public void login(String s, String s1) { String s2; HashMap hashmap = new HashMap(); hashmap.put("user", s); hashmap.put("password", s1); hashmap.put("version", Integer.valueOf(13)); s2 = Util.executePost("url_do_strony_logowania", hashmap); if(s2 == null) { showError("Nie mogę połączyć się z stroną!"); loginForm.setNoNetwork(false); return; } if(!s2.contains(":")) { boolean flag = false; if(s2.trim().equals("Bad login")) showError("Niepoprawny login"); else if(s2.trim().equals("Old version")) { loginForm.setOutdated(); showError("Stary launcher"); } else if(s2.trim().equals("User not activate")) { showError(s2); flag = true; } else { showError(s2); } loginForm.setNoNetwork(flag); return; } I teraz mam pytanie. Jakie zmienne pobierze $_POST i jak odesłać ze serwera do launchera błąd (prócz błędu połączenia) lub jak odesłać ze serwera do launchera sukces? Ten post edytował Maxie 10.08.2012, 22:51:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Stawiam na to, że do serwera poleci żądanie HTTP typu POST z danymi user, password, version, ale pewności nie mamy bo kodu ...Util.executePost(String, Map) nie mamy. Nie wiemy też co zwraca ta metoda, ale wygląda na to, że surową odpowiedź z serwera z pominięciem nagłówków HTTP.
2. Żeby poinformować o błędzie wystarczy po stronie serwera zwrócić (czyt.: wyświetlić) jeden z komunikatów typu Old version. 3. Jak poinformować o sukcesie? Nie możemy tego określić, ponieważ podałeś niepełny kod metody login - nie wiemy co traktuje ona jako sukces i jak powinna na niego zareagować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 09:19 |