![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem strona która posiadam w tej chwili hostowana w home.pl linia ekonomiczna (ale hosting w lini biznesowej tez nic nie zmienia)
![]() Nie mam możliwości szybkiego zoptymalizowania zapytań ze względu na użycie gotowego rozwiązania nieszczęśliwie połączonego z rozwiązaniem autorskim. Strona ma około 100 000 odsłon miesięcznie, baza mysql zajmuje około 25 mb, średnio w każdej z tabel jest około 3k rekordów w 4 po 15k, sporo indeksów. A większość zapytań tego gotowego rozwiązania użytego w serwisie podczas jednego zapytania łączy za pomocą join co najmniej 5 - 8 tabel i robi z nimi dziwne rzeczy. Jakich rozmiarów serwer polecacie żeby strona działał to sprawnie, stabilnie, szybko a ja nie poszedł z torbami, czy wystarczający był by już jakiś VPS ( z odpwiednią konfiguracją mysqla zeby sobie wszystko ładnie w pamięci trzymał bo baza nie jest jakaś specjalnie ogromna) czy moze jestem w błędzie ? Co jest minimalną granicą tak poniżej której nie powinienem schodzić jeżeli chodzi o specyfikacje serwera ? JB. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:33 |