Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Pomoc w doborze serwera
jbadyl
post 10.08.2012, 19:29:31
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam pewien problem strona która posiadam w tej chwili hostowana w home.pl linia ekonomiczna (ale hosting w lini biznesowej tez nic nie zmienia) smile.gif zaczyna działać bardzo wolno problemem są zapytania do bazy danych.
Nie mam możliwości szybkiego zoptymalizowania zapytań ze względu na użycie gotowego rozwiązania nieszczęśliwie połączonego z rozwiązaniem autorskim.

Strona ma około 100 000 odsłon miesięcznie, baza mysql zajmuje około 25 mb, średnio w każdej z tabel jest około 3k rekordów w 4 po 15k, sporo indeksów. A większość zapytań tego gotowego rozwiązania użytego w serwisie podczas jednego zapytania łączy za pomocą join co najmniej 5 - 8 tabel i robi z nimi dziwne rzeczy.
Jakich rozmiarów serwer polecacie żeby strona działał to sprawnie, stabilnie, szybko a ja nie poszedł z torbami, czy wystarczający był by już jakiś VPS ( z odpwiednią konfiguracją mysqla zeby sobie wszystko ładnie w pamięci trzymał bo baza nie jest jakaś specjalnie ogromna) czy moze jestem w błędzie ?

Co jest minimalną granicą tak poniżej której nie powinienem schodzić jeżeli chodzi o specyfikacje serwera ?

JB.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:33