Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Apache+PHP+AD+SSO, jak automatycznie zalogować użytkowników?
Tagrussel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Dostałem zadanie aby zintegrować strone wewnetrzna naszej firmy z użytkownikami domenowymi.
Wykonanie takiej autoryzacji przez LDAP nie było jakimś większym problemem, ale przy każdym wejściu na stronę trzeba wpisywać nazwę użytkownika i hasło, co po jakimś czasie robi się uciążliwe i denerwujące.

Zapadła decyzja aby serwer sam automatycznie rozpoznawał co to za użytkownik. No i tu zrobił się problem, bo jak to zrobić?

Przeglądałem różne rozwiązania, ale nie znalazłem, rozwiązania które u mnie by działało. Pewnie robie coś źle.
Co wykorzystać do tego celu kerberos, ldap, ntlm?

Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Może podzieli się swoją konfiguracją i opisze co i jak ma zrobione, a może chociaż jakiś dokładniejszy opis jak to zrobić.

Domena postawiona na Windows 2003 (niestety ma jakiś problem z serwerem czasu i kerberos sie gubi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) )

serwer www to apache jezyk php wszystko stio na debianie

Jesli ktoś wie jak to zrobić będę wdzięczny za radę. bo szczerze już nie zaczynam się w tym gubić
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie
- Tagrussel   Apache+PHP+AD+SSO   10.08.2012, 16:26:43
- - abort   Do tej pory wykorzystywałeś formularze, w których ...   10.08.2012, 22:17:57

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.09.2025 - 02:39