![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dostałem zadanie aby zintegrować strone wewnetrzna naszej firmy z użytkownikami domenowymi. Wykonanie takiej autoryzacji przez LDAP nie było jakimś większym problemem, ale przy każdym wejściu na stronę trzeba wpisywać nazwę użytkownika i hasło, co po jakimś czasie robi się uciążliwe i denerwujące. Zapadła decyzja aby serwer sam automatycznie rozpoznawał co to za użytkownik. No i tu zrobił się problem, bo jak to zrobić? Przeglądałem różne rozwiązania, ale nie znalazłem, rozwiązania które u mnie by działało. Pewnie robie coś źle. Co wykorzystać do tego celu kerberos, ldap, ntlm? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Może podzieli się swoją konfiguracją i opisze co i jak ma zrobione, a może chociaż jakiś dokładniejszy opis jak to zrobić. Domena postawiona na Windows 2003 (niestety ma jakiś problem z serwerem czasu i kerberos sie gubi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ) serwer www to apache jezyk php wszystko stio na debianie Jesli ktoś wie jak to zrobić będę wdzięczny za radę. bo szczerze już nie zaczynam się w tym gubić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 02:39 |