![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem calkowicie nowy w dziedzinie php.
Zainstalowalem Apacza 2 pod winxp, php4, mysql (udalo sie skonfigurowac) ![]() [HTML]<form action=dodaj_dane.php method="post"> Imie:<br> <input type=text name="imie" size=30><br> Nazwisko: <br> <input type=text name="nazwisko" size=30><br> <input type=submit value=dodaj><br> </form>[/HTML] to sie wyswietla wszystko ok. Natomiast, gdy dodaje cudzyslow do value="dodaj" to juz strona sie nie wyswietla:( Oczywiscie tylko gdy odpalam przez localhost/8/dodaj.html . Gdy odpalam prosto ze sciezki to oczywiscie wszystko ladnie chodzi. Ten problem mi sie pokazuje czesto i w roznych miejscach. Po prostu musze czasem usunac jakis cudzyslow w danej wartosci zeby laskawie poszlo:( Prosze o pomoc, bo mnie to denerwuje, bo np. jak mam przekazac wartosc "Jan Nowak" skoro nie mozna uzyc cudzyslowiu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zapominaj o cudzysłowach! Nie możesz ich pisać tylko wtedy, kiedy piszesz adres strony. Musisz też nadać imię submit'owi. Spróbuj napisać to tak:
Wtedy, jeśli chcesz zrobić, żeby w pliku "dodaj_dane.php" wyświetliły się dane ze skryptu powyżej, zawartość "dodaj_dane.php" powinna mieć treść:
![]() Ten post edytował Vertical 27.08.2004, 11:49:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki, bede sie zalecal do wskazowek
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:57 |