![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez przypadek skasowałem cześć rekordów z bazy danych.
Mam kopie tej bazy i chciałbym przywrócić rekordy o id których brakuje w głównej bazie, ale są w kopii. Jak to najefektywniej można zrobić ? Może istnieje jakaś funkcja/polecenie odzyskujące brakujące rekordy w bazie na podstawie jej kopii ? (nie mogę zastąpić oryginalnej bazy kopią, gdyż kopia jest dosyć stara, więc chcę tylko dodać rekordy, których brakuje) Ten post edytował Greg23 9.08.2012, 16:11:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób mogę porównać zawartość ?
Jak działa ten 2 sposób, bo w aktualnej wersji mam jakieś dodatkowe kolumny więc co wtedy ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób mogę porównać zawartość ? Jak działa ten 2 sposób, bo w aktualnej wersji mam jakieś dodatkowe kolumny więc co wtedy ? Majprościej skorzystaj z jakiegoś narzędzia do synchronizacji baz np SQLyog. Istnieją narzędzia synchronizujące strukturę i dane szybko i przyjemnie. W goglach znajdziesz do wyboru darmowe, płatne, w formie skryptu lub aplikacji na dowolny system |
|
|
![]()
|
|
Problem jest z tymi narzędziami, wszystko dość drogie, a ja chcę tylko raz to wykorzystać.
A ten sposób INSERT IGNORE.... będzie działał w ten sposób, że doda mi tylko te rekordy, których id jest 'wolne' w drugiej bazie ? Jeśli tak to byłoby ok, tylko nie wiem co z tymi dodatkowymi kolumnami w bazie nr 2, których brakuje w backupie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:00 |