![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie w celu sprawdzenia czy użtkownik jest zalogowany stosuję cos takiego z Gajdy:
Mam jednak pewien kontroler który nie moze byc predispatch poniewaz tylko niektóre akcje są chronione. Chciałbym zapytac co zrobic z powyzsza funkcją aby wykorzystywac ją w kazdej wybranej akcji z osobna a nie predispatchowac. Mogę robic: a)kopiuj wklej w kazdej akcji ale to bez sensu b)Stworzyc w library klase z taką funkcją i ją wywołac (f statyczna?) c)... ![]() Ten post edytował johnyMajster 9.08.2012, 13:31:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
action helper powinien się nadać
-------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zapakowac to w metode, dodac ja do klasy bazowej kontrolera a w akcji tylko wywolywac - bedzie rozsadniej ale idea zostaje taka sama: wskazujesz ktore akcje sa wymagane w ramach danego kontrolera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 5 Dołączył: 26.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj acl'a
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:15 |