![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-VCo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Jako osoba początkująca mam zapewne dosyć głupi problem, ale męczy mnie już on niesamowicie. Chodzi mi o to, żeby stworzyć automat, który dodawałby na stronę zdjęcia, które wrzucę na serwer. Zdjęcia są posegregowane arytmetycznie i oczywiście kiedy dodaje kolejne ma ono najwyższą wartość. Wymyśliłem sobie coś takiego w php, czytając różne artykuły na forach:
i nawet się sprawdza, tylko niestety w taki sposób zawsze na górze będzie się wyświetlało pierwsze zdjęcie a ostatnio dodane będzie na końcu. Czy jest jakiś sposób, żeby w łatwy sposób to przerobić, czy może iść zupełnie inną drogą? |
|
|
-VCo- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz odwrócić działanie Twojego skryptu i zacząć od 2000 i odejmować jeden.
Lepszym rozwiązaniem będzie pobrać listę plików do tablicy i tam sobie odpowiednio posortować wg daty utworzenia bądź wg nazwy. -------------------- |
|
|
-VCo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję za odpowiedź
![]() Nad pierwszym rozwiązaniem myślałem ale chyba wtedy bym musiał nazwać pierwszy plik 2000.jpg (żeby istniał) a tego chciałem uniknąć. A kwestia tablic jakby mogła wyglądać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musi się nazywać 2000 tylko pobierasz nazwę największego pliku albo funkcjami FTP albo gdzieś zapisujesz ostatnio dodany.
Co do rozwiązania ładniejszego glob. W komentarzach jest mnóstwo przykładów w tym przykłady sortowanie wg daty. -------------------- |
|
|
-VCo- |
![]()
|
Goście ![]() |
BARDZO DZIĘKUJE!
Przy użyciu globe i foreach wszystko pięknie bangla w taki sposób jaki chciałem! Jeszcze raz wielkie dzięki za zaoszczędzenie czasu na poszukiwaniach solucji ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 06:42 |