![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam postawiony serwerek (samba) mysql+php...
Otoz: jak zrobic cos takiego jak np. na Lycosie czy Wp.pl, ze aby polaczyc sie z baza wystarczy wpiac localhost i nazwe bazy bez koniecznosci wpisywania do pliku .php swojego hasla. Zakladam ze taki temat gdzies jest, ale niestety nie wiem czego mam szukac w 'Szukaj' ;/ ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam (lamer jestem), że musisz ustanowić dostęp do bazy anonimowego użytkownika i bez hasła.
Napisz jaki masz system operacyjny i jaka to baza, łatwiej będzie podać rozwiązanie. Jeśli masz Linuxa i MySQL, to w konsoli musisz wpisać polecenie mysqaccess z opcjami. Wpisz man mysqlaccess w konsli linuxa, lub poszukaj na google. Jeśli masz Winzgrozę, to nie potrafię pomóc. Pozdr Błazej -------------------- Pozdr
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nom baza Mysql (taki przeciez dzial
![]() Ja tez nie wiem jak to sie robi dlatego pytam...myslalem cos, ze na wp to robia tak, ze do polaczenia sie z baza poprostu niepotrzebne jest haslo wogole (jest tylko potrzebne do wgrania pliku na serwer)... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:35 |