![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam maly problem. Chce napisac generator wykresow czy tam innych tej masci rzeczy. Wykombinowalem w ten sposob, ze rozpisalem niewiele wymagajaca klase
wszystko byloby ladnie gdyby nie te 2 tablice.. a wlasnie o to mmi chodzi, zeby to bylo uniwersalne, w sensie "podaj X, Y i narysuj" bez jakichs dedykowanych rozwiazan, bo biorac pod uwage rozwoj systemu przy dedykowanych mogloby sie to mnozyc w nieskonczonosc. A wolalbym nie zasmiecac bazy ani dysku. Myslalem, zeby z dwoch X i Y zrobic jedna asocjacyjna (X=>Y) i w postaci json wrzucic do geta.. ale ryzyko dlugosci urla... kto wie ile danych tam bedzie. /**** edit a jakby w funkcji generateColumnDraw() utworzyl dwie zmienne sesyjne i wpakowal tam json xArgs i yArgs, a pozniej w skrypcie makeColumnDraw.php odczytal zmienne i je usunal?? Czy to jest bezpieczne i realne rozwiazanie? Pytam, poniewaz nie wiem jak php bedzie traktowal makeColumnDraw.php. Odniesienie do niego jest poprzez img i nie wiem czy bedzie traktowany jako obraz ? Jak z dostepem do sesji wtedy? ****/ Bede wdzieczny za kazda sugestie i propozycje. Pozdrawiam Wasp Ten post edytował Wasper 8.08.2012, 10:34:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja bym proponowal zapisac te 2 tablice na dysku i pozniej
w tym pilku co rysuje obrazek odczytac dane z pliku i narysiwac string serialize ( mixed $value ) mixed unserialize ( string $str ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:16 |