![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
W jaki sposób zrobić aby po kliknięciu w pole INPUT
wyświetliła się lista podpowiedzi? (obecnie lista podpowiedzi pojawia się dopiero po wpisaniu pierwszej literki) Kod <script> $(document).ready(function(){ var data ="<? echo $tablica2;?>".split(","); $("#example").autocomplete(data); }); </script> $tablica2 to słowa do podpowiedzi wypisane jedno za drugim po przecinku (pobrane wcześniej z bazy) Co tutaj mogę jeszcze podać aby było pomocne? Całe pliki js chyba nie wkleję bo to ogólnodostępny skrypt autocomplete.css jqueryautocomplete.js jquery-latest.js Czy w ogóle jest możliwe aby po kliknięciu w pole INPUT pojawiły się już podpowiedzi? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Możesz wyświetlać np ostatnio szukane, lub najczęściej szukane. Bo jeśli nic nie wpiszesz to niestety autocomplete nie ma żadnego punktu zaczepienia.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
czyli można zrobić, że po kliknięciu w pole wyświetli się lista np. z ostatnio szukanymi? Czy w jaki sposób ma to wyświetlić jak autocomplete potrzebuje jakąś akcję czyli wpisanie znaku?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hm. Może focus załatwi sprawę?
|
|
|
|
|
|
|
|
znalazłem inny przykład:
http://jsfiddle.net/HXrLL/ Ale mimo że to umieściłem u siebie to nie działa:
Czego może tutaj brakować? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Dołączanych bibliotek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeszcze raz:
Kod
Mój kod nie działa pod IE, tylko pod FF A ten przykład podawany wcześniej http://jsfiddle.net/HXrLL/ działa pod IE. Czegoś dalej u mnie brakuje? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 01:32 |