![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam w bazie kilka tabel. Na jednej stronie umieściłem tabelę (w sensie html tabelę) prezentującą zawartość tabeli bazy MySQL, konkretnie tabeli ksiązki. W bazie jest też tabela autorzy, a między tabelą autorzy i ksiązki zachodzi relacja "wiele do wiele". Dlatego jest też tabela autorzy_ksiazek. Chciałbym, aby pole tytuł na stronie było linkiem do strony ze szczegółowymi informacjami o danej książce. Na tej stronie szczegółowych informacji wyświetlane miałyby być wszystkie informacje z jednego rekordu tabeli ksiązki (czyli wszystkie pola: tytuł, wydawnictwo, rok itd), oraz tabeli autorzy_ksiazek (czyli lista wszystkich autorów). Całość chodzi jako element serwisu opartego ne MdPro. Podejrzewam, że w tabeli z listą książek jakieś pole (np. tytuł) musi być linkiem. Ale jak powinien wyglądać kod strony szczegółowych informacji? Lamer jestem, więc zapytam tak: czy jeśli użytkownik kliknie na polu tytuł tekst, który jest wpisany w bazie danych w odpowiednim polu rekordu, dla którego klucz podstawowy (id_ksiazki) wynosi X, to skrypt na stronie informacji szczegółowych będzie wykonywany dla X? Czy w tym skrypcie strony szczegółowej muszę jakoś zdefiniować, którego rekordu w tabeli ksiązki ma dane zaprezentować? Chodzi mi generalnie o to, żeby po kliknięciu na link (tytuł książki dla której w bazie klucz główny jest równy X), skrypt wywoływany linkiem pobierał z MySQL dane dotyczące tylko X. Kurde, jestem taki lamer, że nawet nie wiem, czy moje pytanie jest czytelne. ![]() ![]() ![]() Pozdr. Błazej Kucz -------------------- Pozdr
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:33 |