![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek witam wszystkich i chciałbym zaznaczyć, że z PHP znam naprawdę same podstawy. Jakieś dwa miesiące temu zacząłem robić projekt zaliczeniowy na sieci komputerowe (mamy zrobić prostą stronę internetową). Ja chciałbym zrobić taki prosty serwis informacyjny. Przez dwa miesiące tego nie ruszałem, a mam tam jeden problem, na którym stanąłem.
Dodałem w bazie danych tabelę artykuly, na stronie głównej mają wyświetlać się początki artykułów, tzn. tytuł, wstęp z obrazkiem, data itd. Po kliknięciu na tytuł ma nas przenieść do danego newsa, a kiedy kliknę na jakikolwiek tytuł, wyświetla się pusta strona. Zamieszczam kod z index.php, który się do tego odnosi:
Szczerze - nie pamiętam skąd ten komentarz, jak pisałem, przestałem nad tym pracować na jakieś 2 miesiące. wiersz[0], wiersz [1] itd. to kolejno id, tytuł, kategoria, autor, data, wstęp, treść newsa. Poniżej jeszcze kod z pliku news.php:
Proszę o pomoc. Co zrobić żeby po kliknięciu na tytuł nastąpiło przeniesienie do newsa, który odpowiada temu tytułowi? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w news.php id jest w $_GET a nie w z kosmosu wziętego $wiersz...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieniłem przy id jak mówiłeś:
I nadal efekt ten sam. Ten post edytował kurys 7.08.2012, 17:03:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
brak elementarnych podstaw....
zrób print_r($_GET); i zobacz co tam masz a nie strzelasz..... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na każdej podstronie wyświetlane jest
Array ( [id] => 1 ) Array ( [id] => 2 ) itd. zgodnie z tym jaka jest wartość id. Poczytałem trochę o metodzie GET i dokonałem następującej zmiany w linii szóstej:
Działa pięknie, wielkie dzięki nospor za nakierowanie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:47 |