![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Szukam sposobu na wykonanie "poradnika" dla nowych użytkowników... Myślę nad czymś takim, aby po kliknięciu przycisku PORADNIK strona przyciemniła się, wtedy chciałbym pokazać okienko z instrukcją i odsłonić tylko część strony, np. konkretny przycisk czy link ![]() Jak wykonać takie zadanie? Proszę o pomoc i propozycje. Pozdrawiam. miccom -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O widzisz... o tym nie pomyślałem
![]() Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły/propozycje? -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ew. mógłbyś używać odpowiednio z-index*, ale to nie jest najlepszy sposób. Pomysł Crozin-a wydaje się lepszy, gdyż nie musisz ingerować w CSS danej strony, poza tym jest to wbrew pozorom łatwe do zrobienia
![]() *W skrócie masz warstwę przyciemnioną z małym z-indexem. Konkretnemu elementowi( np. link ) zmieniasz odpowiednio styl( zIndex i ew. position ), dzięki czemu jest on wyżej. Jak chcesz, żeby miał odpowiednią obwódkę( prostokątną ) zmieniasz jeszcze HTML, to jest opakowujesz dany element w div-a. Ten post edytował kamil4u 7.08.2012, 10:49:59 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:33 |