![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem otóż jak można wyciagnąc zawartość konkretnej zmiennej np. $tekst1 z pliku data.php. Nie chodzi mi o np include('data.php'); tylko abym do mojej zmiennej wyciągaj zmienną z konkretnego pliku. Np. coś takiego: $napis = funkcja($tekst1, "data.php"); Czy da się coś takiego zrobić? Czy może ktoś mi pomóc? Głównie o to mi chodzi że na stronie mam język który przez instrukcję warunkową jest includowany ale w jednej pewnym jednym pliku potrzebuję obie zawartości o takiej samej nazwie zmiennej. Czyli jak w pliku en.php mam $lang_home = "Home"; i w drugim mam $lang_home = "Strona główna"; To potrzebuję obydwie dane. Dobra napisałem własną funkcję, o dziwo ona działa.
Na początku chciałem aby w uruchamianiu funkcji bezpośrednio dawać zmienną ale to nie działąłoo ponieważ pona była podawana zanim był wykonany include. Więć w uruchamianiu funkcji mam np coś takiego: change_lang("PL", "lang_home"); wraz z tą linijką to działa ale dlaczego tu nie wywala mi errora? Ja byłem prawie pewny że to nie zadaziała to tu nagle zadziałało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:13 |