![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam problem ze statusem serwera, pobieram dane do sprawdzenia statusu z MySQL i mój kod wygląda tak:
Na stronie dla danego użytkownika, czasami jest nawet i 10 serwerów do sprawdzenia ich statusu, wszystko jest pięknie i ładnie gdy każdy serwer "Działa", ale gdy tylko chociaż jeden będzie "Nie działa" to od razu ładowanie strony zwiększa się, co jest rzecz jasna normalne, pomyślałem aby zrobić coś takiego: Załadować całą stroną a w tym miejscu gdzie mają się wyświetlać te akcje dać jakiś tekst: "Trwa Ładowanie" lub coś w tym stylu, tak aby to działało niezależnie czyli przykładowo te które są Online to się od razu wyświetlą, a te które są Offline wyświetlą się za te np.: 2 sekundy (tak jak jest zapisane w fsockopen).. Myślałem aby to dać do pliku JS, ale musiał bym jakoś wysłać temu plikowi zmienne jakim są: $r['srv']; i $r['port']; jakie są pokazywane dla każdego serwera osobno, no chyba że jest jakiś inny sposób ?. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje za każdą odpowiedz ![]() Poradziłem sobie w 60%. PHP (wyświetlanie ogólne)
JS:
PHP (Wyświetlanie statusu).
I teraz mam 2 problemy. 1. Gdy serwer nie działa i tak strona długo się ładuje.. 2. Jak przesłać GET'em informację, gdy daję w require jakieś zapytanie do get'a od razu wywala błąd. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:49 |