![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem prostą wyszukiwarkę klienta po peselu, gdy wpiszę zły pesel to pokazuje błąd tak jak chciałem, a gdy wpiszę poprawny też pokazuje jak chciałem, tylko że jak nic nie wpiszę to mam następujące błędy :
KOD :
Ten post edytował PatroL14 6.08.2012, 12:12:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
O to:
while($klientpesel = mysql_fetch_array($klient_pesel,MYSQL_ASSOC)) i reszta kodu pobierającego dane z tabeli to przecież ma być podpieta pod to: else $klient_pesel = mysql_query("SELECT * FROM Klienci where pesel='$szukaj_pesel'"); A u ciebie nie jest. Stąd błędy. Logika się kłania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem to ma być tak ?
Jak tak zrobię to mam tylko jeden błąd : Kod Nie zostało wypełnione pole wyszukiwania ! Kliknij przycisk wstecz w przeglądarce i wprowadź pesel.
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/.../public_html/Naukaphp/szukaj.php on line 59 Podany pesel nie pasuje do żadnego klienta z bazy ! Ten post edytował PatroL14 6.08.2012, 12:12:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wczesniej w ELSE miałeś tylko to:
else $klient_pesel = mysql_query("SELECT * FROM Klienci where pesel='$szukaj_pesel'"); A w ELSE ma być cały kod odpowiedzialny za pobranie danych z bazy a nie tylko jedna linijka po ELSE.... Nie masz kasować kodu, a masz to co trzeba wziąść W {} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No tak masz rację
![]() Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:03 |