![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam gotowego formularza kontaktowego, chodzi mi o to aby ten formularz był jakoś zabezpieczony przed spam botami.
Szukałem na forum jednak znalazłem tylko oparte na bazie danych lub captcha. Chodzi mi o jakiś inne zabezpieczenie, może coś na ciasteczkach ? Za wszystkie linki będę wdzięczny. Ten post edytował matwiej 5.08.2012, 15:25:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za boty się uwzięły na tą zakładkę, że aż im się captche chce łamać?
Ja mam niezabezpieczoną zupełnie zakładkę i raz na tydzień wleci jakiś spamik, który i tak filtrowany jest przez skrzynkę e-mail (gmail) więc nie mam z tym problemu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu pomyślałem że captche jest dość "uciążliwe" i wydłuża cały proces uzupełniania formularza. Czasem nawet zniechęca do ponownego wpisywania.
A że się uczę chciałem też poznać jakieś inne metody. Ale już znalazłem jak zrobić na ciasteczkach. Zapewne nie jest to tak skuteczne jak captche ale zawsze coś (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciasteczka są po stronie przeglądarki więc to raczej słabe zabezpieczenie.
Lekka captcha nie zaszkodzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:05 |