![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zamienić wartość elementu w pliku xml, wszystko szło dobrze do momentu elementu CDATA.
Tym co się znają nie muszę chyba mówić, że kod CDATA został sparsowany co dało efekt zwykłego tekstu. Nie mam pojęcia jak zrobić, by umieścić w tym kod CDATA. Jak dodawałem nowego noda posłużyłem się klasą podaną tutaj: http://www.php.net/manual/en/simplexmlelem...hild.php#104458 ale nie potrafię zastosować tego do zmienienia elementu. Z góry dziękuję, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. http://stackoverflow.com/questions/6260224...implexmlelement
2. Oszczędź sobie problemów z SimpleXML i potworków typu $xml->title = null; $xml->title->addCData('...'); i skorzystaj z czegoś w miarę normalnego, tj.: DOM. W połączeniu z xPathem korzysta się z tego równie wygodnie co z SimpleXML, a nie jesteś ograniczony ułomnością tego ostatniego. Ten post edytował Crozin 5.08.2012, 12:32:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystąpiły drobne komplikacje.
Występują błędy: Notice: Indirect modification of overloaded element of SimpleXMLExtended has no effect Notice: Trying to get property of non-object Fatal error: Call to a member function addCData() on a non-object Dodam, że jak usunę tutaj $id i podstawię liczby to działa. Zmienna $id zwraca liczby.. ![]() ref Podam może taki przykład. Gdy mam tak:
Wszystko działa, lecz gdy zamiast 2 dam zmienną $id przetrzymującą wartość $_POST['id'] = 2 jest błąd. Mało tego, zmienna id przetrzymująca samą wartość 2 również działa.
$id = 2 - działa $id = $_POST['id'] - nie działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne w $_POST['id'] są jakieś śmieci poza liczbą zapisaną tekstem, np. jakaś zabłąkana spacja. Zrzutuj dane na typ INT.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:53 |