![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
zapewne sprawa wyda się błaha jednak mam z nią problem. Mam w tabeli car_ads 2 pola: `country` i `country_register`, są one powiązane z polem `id` w tabeli countries. Potrzebuję pobrać wymienione pola w postaci nazwy kraju z którym jest powiązany `id` w tych polach. Table: car_ads id | country | country_register | ------------------------------------ 1 | 2 | 1 | Table: countries id | name | ------------------| 1 | Polska | 2 | Dania | Mój kod:
<div style="clear:both;float:left;width:500px;height:200px"> <?php print_r($q); ?> <p>Kraj pochodzenia: <?php echo $q['country'] ?></p> <p>Kraj rejestracji: <?php echo $q['country_register'] ?></p> </div> print_r($q) oraz paragrafy w divie mi zwracają: Array ( [id] => 21 [country] => 2 [country_register] => 1 ) Kraj pochodzenia: 2 <- tu powinno być: Dania Kraj rejestracji: 1 <- tu powinno być: Polska Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował piterek83 3.08.2012, 23:18:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:17 |