![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię prostą listę 'todo'. Tak wygląda html z formularzem:
Dodaj.php:
PHP wywala errora: Parse error: syntax error, unexpected '$_POST' (T_VARIABLE) on line 5 Linijka 5:
Szukałem jakiś błędów w kodzie, ale jedynym średnikiem jaki mógłbym pominąć był ten przy error_reporting. Jeśli zmienię $todo na cokolwiek innego poza $_POST lub $_GET to wszystko działa. Poza tym jeśli wywalę tą linijkę poza klasę też wszystko działa. Pracuję na PHP 5.4.4 na localhoscie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To niedozwolona (na szczęście) konstrukcja.
Toż to straszna głupota gdyby takie coś dało się robić. Dane do klasy przekazujesz z zewnątrz jako parametry metod. Ten post edytował markonix 2.08.2012, 17:10:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie niebezpieczeństwo się z tym wiążę? Mógłbyś podać jakiś realny przykład, bo po prostu nie mogę sobie tego wyobraźić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie napisałem o żadnym niebezpieczeństwie tylko zupełnie bezsensownej składni.
U góry ustala się wyłącznie atrybuty klasy, domyślne parametry można ustalić w kostruktorze, a z zewnątrz idą przez parametry metod. Tutaj będzie to logicznym aby dodać to do add_todo. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:14 |