![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Zwracam się do Was z pewną prośbą, mianowicie: mam pewien skrypt w JS który działa w taki sposób, że po kliknięciu w np linka, od razu mi otwiera schowaną w div-ie zawartość. Działa to dobrze, ale chciałbym w pewien sposób go zmodyfikować - docelowo ma to działać tak że po kliknięciu ten div będzie jechał do góry a nie pojawiał się od razu. Za pewne będzie trzeba to zrobić w jquery. Niestety nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Znalazłem kilka rozwiązań w internecie ale żadne nie odpowiada mojemu ani metodologia jaką zostały wykonane. Skrypt poniżej.
Czy ktoś mógłby mi pomóc ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 23.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o coś takiego czy ten div ma lecieć do góry ekranu wybranego miejsca? Ten post edytował ukaszf9 1.08.2012, 19:46:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, ma lecieć do góry ekranu. Niestety nie działa to co kolega podał.
EDIT: Udało mi się. Wygooglowałem sobie tę funkcję show w jquery. Tylko problem jest w tym że div wjeżdża od lewej a chciałbym żeby wjeżdżał od góry - da się to zmodyfikować ? Ten post edytował mambus 1.08.2012, 23:49:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 23.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj co wklejasz.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z użyciem jQuery.
Ten post edytował ethann 2.08.2012, 10:49:35 |
|
|
![]()
|
|
wszystko okej - ale nie zrozumieliśmy się. Takie rozwiązanie już znalazłem, w przypadku jaki kolega podał, menu rozwija się do dołu, a ja chciałbym żeby rozwijało się do góry, stąd też pytałem czy może nie da się zmienić gdzieś kierunku rozwijania w jquery, nie widziałem by funkcje ani slide, ani show miały możliwość nadawania kierunków od których miały by "jechać".
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
A właśnie nie - bo slideUP chowa.
Ale udało mi się znaleźć bardzo podobne rozwiązanie do tego co chcę - jedyna różnica że podjeżdża kawałek, a ja chce żeby do samej góry podlatywało. http://atomicrobotdesign.com/blog/web-deve...rom-the-bottom/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmodyfikowany kod z przykładu podanego przez Ciebie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:56 |