![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem: Mam skrypt w którym co niedziele o godzinie 00:00 powinno nastąpić zapisanie danych do bazy danych. Danymi jest 10 pozycji, na które najczęściej oddawano głos w sądzie. Chodzi o to by zrobić Update na tych 10ciu rekordach zmieniajac ich status z 0 na 1. Robię następującą rzecz: 1) Mam ustawioną datę ( w bazie danych MySql ) np. 5 Sierpień godz. 00:00 i zczytuję ją taki zapytaniem:
2) Porównuję ustawioną datę i datę obecną. Na obecnej dacie mam ustawiony znacznik czasu tak samo jak w dacie pobranej z bazy, a więc: 3) Jeżeli daty będą równe następuje Update w bazie (zmiana statusu z 0 na 1)
Wykonuję testy i niestety nie działa. Testy wykonuję na localhoście. Pytanie czy zadanie robię źle i tym sposobem nigdy mi to nie zadziała, czy zadziała ale dopiero jak umieszczę skrypt na serwerze hostingowym ? Czy ewentualnie powinienem to robić w inny sposób ? dzięki Ten post edytował damianooo 31.07.2012, 17:51:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:14 |