![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio chciałem zrobić coś w stylu bloga i napotkałem na drodze pewien problem z pozycjonowaniem na stronie. Oto kod:
Dokładniej chodzi o to, że pozycjonowanie po prostu nie przemieszcza obrazka. Wspomnę jeszcze, że w programie z którego korzystam - Macromedia Dreamveaver 8 - wszystko w podglądzie strony wyświetla się prawidłowo tzn. obrazek jest przesunięty o podaną odległość, a w przeglądarce Mozilla Firefox i IE - obrazek jest w tym samym miejscu co bez pozycjonowania na stronie. Próbowałem już rozwiązać ten problem na wiele sposobów, ale na nic się zdały samodzielne próby naprawienia błedu i przeszukiwanie google. Jestem dopiero początkującym i liczę na waszą wyrozumiałość. Z góry dziękuję ![]() ROZWIĄZANIE: W końcu thek podsunął mi rozwiązanie problemu i przepraszam za zbędny temat, ale może się komuś to jeszcze przyda, więc: Rozwiązaniem w tym przypadku jest po prostu dopisanie przy liczbie "px" ![]() Zamisat tak jak w tym przypadku -70 nalerzy wpisać -70px. Proste, ale nie wszyscy od razu zauważą problem i mam nadzieję, że jeżeli ktoś będzie miał podobny problem znajdzie ten temat. ![]() Ten post edytował Razerlow 31.07.2012, 20:26:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:00 |