![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam taki oto problem.
Mam pętelkę foreach Kod foreach($monsters as $monster) { <a href="/stworzenia-'.urlencode($monster['nazwa']).'.html">'.$monster['nazwa'].'; } która wypisuje mi nazwy stworzeń z bazy mysql. Tu wszystko działa ok. Jednak chciałbym aby byłą możliwość wybrania dla każdego stworzenia wartości (od 0 do 5) tu screen ![]() problem mam z przesłaniem tych wartości do formularza i wygenerowania z nich tabeli tzn. przykładowo : 4 x stworzenie1 2 x stworzenie 2 itd. Może ktoś mi poradzić jak to zrobić? Próbowałem to na wiele sposobów ![]() Kod foreach($monsters as $monster) { if(is_int($number_of_rows / 2)) { $bgcolor = $config['site']['lightborder']; } else { $bgcolor = $config['site']['darkborder']; } $number_of_rows++; $main_content .= '<TR BGCOLOR="'.$bgcolor.'"><TD> <form method="post"><TD width="150"></TD><TD colspan="2"><b> <select name="karty1"> <option value="0">0</option> <option value="1">1</option> <option value="2">2</option> <option value="3">3</option> <option value="4">4</option> <option value="5">5</option> </select> <a href="/stworzenia-'.urlencode($monster['nazwa']).'.html">'.$monster['nazwa'].'</a> </form></br> </TD>'; };$main_content .= '<input type="submit" name="wygeneruj" value="wygeneruj"/>'; Proszę o szybką pomoc ![]() Pozdrawiam Ten post edytował bladykiel 30.07.2012, 17:33:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na szybko taki przykładzik:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś wielki
![]() o coś takiego mi chodziło ![]() edit// i mam takie małe pytanko, dlaczego to nie działa ? tzn, wybieram Bohatera o nazwie "xorm", po czym ilość kart i po kliknięciu wygeneruj nic się nie dzieje ![]()
//edit 2 Oraz mam pytanie czy to jest dobrze (pod względem optymalizacji, składni itd, bo działać działa) Kod $karty = " "; if(isset($_POST['wygeneruj'])){ // filtrowanie danych $how_much = $_POST; echo "<table>"; foreach($how_much as $creature => $amount){ if($amount > 0) $karty = $karty . "$creature"." x $amount".'\n'; } echo "</table>"; $SQL->query ("INSERT INTO `z_deck` (karty) VALUES ('$karty')"); } Ktoś skory do pomocy ? ![]() Ten post edytował bladykiel 30.07.2012, 17:34:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mi się wydaje że przydało by się jakaś sprawdzić dokładnie czy ktoś nie przesłał nią nieporządanych danych. warto by sprawdzić czy po prostu nie zawiera nieporządanych znaków i na wszelki wypadek je wykasować.
|
|
|
![]()
|
|
hmm cały formularz jest z select option, więc nie da rady wysłać czegoś niepotrzebnego. W dodatku instrukcja if, zapobiega wysłaniu pustego formularza.
Po całym dniu wojowania poradziłem sobie z tym problemem. W pierwszym pliku zastosowałem tylko formularz z wybraniem championa oraz "action" prowadzącym do innego pliku, w którym znajduje się kod odpowiedzialny za przesłanie wybranych kart. Jest to dobre rozwiązanie ? czy jest jakieś lepsze? Ten post edytował bladykiel 30.07.2012, 19:37:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeżeli ktoś w option prześle ci zamiast value="1" np. value="\" ?
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
jak ? to jest option select, masz do wyboru tylko 0,1,2,3,4,5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ? Chrome + F12 i moge sobie twój form zmienić dowolnie i przesłać w nim co chcę...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:20 |