![]() |
![]() |
-juntek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Korzystam z Wampserver 2.0. Robię wszystko tak jak w książce. Próbuję skompilować poniższy kod, ale wyskakuje mi następujący błąd:
Warning: flock() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\przetworzzamowienie.php on line 8
(Przedstawiłem tutaj tylko fragment kodu, dlatego zmieniłem z "...on line 67" na "...on line 8") Z góry dziękuję za wszelką pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 6 Dołączył: 20.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Return Values Returns a file pointer resource on success, or FALSE on error. Cytując manuala i patrząc na Twój błąd od razu widać że skrypt nie może otworzyć pliku. Po pierwsze sprawdź ścieżkę a po drugie nie wydaje mi się aby funkcja fopen() była dobrze wywołana... http://www.php.net/manual/en/function.fopen.php tutaj znajdziesz wszystkie wartości jakie można podać w drugim parametrze i co one oznaczają. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ przed funkcja/zmienną zagłusza ewentualne błędy, postaraj się jej nie używać. Do zapewnić brak błędów w twoim przypadku użyj sprawdzania czy plik istnieje i ma odpowiednie uprawnienia:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:11 |