![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Mam nietypowy problem - mój blog jest na WP (bloog.pl) - www.magdalenakozlowska.bloog.pl Wykupiłam domenę www.magdalenakozlowska.pl - chciałabym podpiąć ją pod tego bloga... Domenę kupiłam na cal.pl Niestety WP nie udostępnia DNSów, bo nie daje takiej możliwości jak blogspot.com, żeby podpinać "domeny"... Czy da się to jakoś "obejść"? Mój blog może funkcjonować pod magdalenakozlowska.bloog.pl, a także magdalenakozlowska.pl ... Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
CNAME, ale to nie to samo co delegacja domeny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, możesz rozwinąć myśl odnośnie tego CNAME?
Co, jak, gdzie? Będę wdzięczna. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie wiem jak to wygląda w u Twojego dostawcy, ale na pewno masz możliwość dodania rekordu CNAME.
|
|
|
![]()
|
|
Wygląda to tak:
"Zarządzanie indywidualnymi wpisami DNS dla domeny Typ rekordu: (wybierasz A lub CNAME) Nazwa rekordu: Wartość:" a dwa: "Serwery nazw domeny ( nameserver, dns ) Serwer DNS1: ns1.cal.pl ( ) Serwer DNS2: ns2.cal.pl" Czy gdzieś tutaj mogę coś wpisać? Proszę o pomoc ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:13 |