![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem...
napisałem skrypt rejestracji użytkownika, dane są przechowywane w bazie danych, ale... to nie jest istotne ;] chce, alby po kliknięciu przycisku (zatwierdzeniu danych) został wysłany na podany w formularzu adres, email z adresem do potwierdzenia rejestracji. funkcja mail() raczej nie rozwiązuje mojego problemu... wydaje mi sie po za tym, a nawet jestem pewien, że jest jakis inny sposób aby wysłać tego maila :] ta metoda jest stosowane w wielu serwisach, więc jeśli ktoś się z tym bawił to proszę o pomoc -------------------- XAMPP 1.7.2 with Apache 2.2.12, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.37, phpMyAdmin 4.0.1-rc1
Windows XP Professional SP3 32bit, Windows 7 Professional 64bit, Linux Mint 9 "Isadora" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
funkcja mail() raczej nie rozwiązuje mojego problemu...
wydaje mi sie po za tym, a nawet jestem pewien, że jest jakis inny sposób aby wysłać tego maila :] ta metoda jest stosowane w wielu serwisach, więc jeśli ktoś się z tym bawił to proszę o pomoc tak szczerze mowiąc to ja nic nie rozumiem skoro piszesz iz mail nie rozwiazuje problemu zas z drugiej strony szukasz rozwiazania przy pomocy wyslania e-maila ... troche zagmatwales ... powiedz co chcesz ale jasniej ... pytanie: dlaczego mail() jest złą opcją ? -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sorry, że zawróciłem głowę, już wszystko pojąłem
![]() wydawało mi się, że jeżeli wyślę taki skrypt na serwer nie zadziała, gdyż będzie inaszej skonfigurowany, ale okazuje się że działa tak jak powinno a problem wynikł z tego, iż przeglądalem inny skrypt do wysyłania maili, tam bylo to troche inaczej rozwiązane i nie potrafiłem tego zrozumieć do końca... -------------------- XAMPP 1.7.2 with Apache 2.2.12, PHP 5.3.0, MySQL 5.1.37, phpMyAdmin 4.0.1-rc1
Windows XP Professional SP3 32bit, Windows 7 Professional 64bit, Linux Mint 9 "Isadora" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 08:11 |