![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt który ma tworzyć tabele w bazie. połączenie jest, ale tabele nie są tworzone. Tabele są sciągniete z czystej instalacji mybb i wgrane do pliku jako jedno zapytanie, usunięte z niego zostały wszelkie cudzysłowia i apostrofy aczkolwiek podczas wykonywania skryptu dostaje błąd:
Kod pliku jest tu ->kmus.pl/rozne/tworzenie_tabel_mybb.txt Natomiast orginalnie sciagnięte z bazy tabele tu -> kmus.pl/rozne/mybb.txt w nich jedynie czesc prefixu została zamieniona na $nazwa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli chcesz korzystac ze zmiennych wewnatrz stringow to uzywaj " zamiast '. Polecam rozwiazanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem to ma wygladac mniej wiecej tak:
A jeśli mam plik tabele.sql i chce go wrzucic do bazy to znalazłem takie coś
Pytanie teraz jest takie, bo w tabelach trzeba nadac jeszcze konkretny prefix więc jak to zmienic przed wgraniem? Innym pomysłem jest import bazy w takim stanie jak jest a nastepnie dac UPDATE na tabele z okreslonym unikalnym członem by zmieniał na taki jak potrzeba. To by wypaliło? Nikt nie wie jak pomóc? ;> Ten post edytował musiek86 27.07.2012, 20:27:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musze Cie zmartwic, ale skoro zadajesz takie pytania, to nie znasz podstaw. Ponizej poprawny kod
Ten post edytował lukaskolista 28.07.2012, 10:20:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:17 |