![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę, w któej mam kolumny:
id_zapytania id_użytkownika data_szukanego_miesiaca data_wyslania_zapytania Trzeba: - Dla określonego miesiąca wyciągnąć okresy, którymi zainteresowani są klienci - Sortowanie wg najczęściej wybieranych okresów (miesięcy) Wybierz miesiąc np: lipiec Wyświetla się tabela okresów wybieranych przez klientów W tabeli Rok, Miesiąc, ilość zapytań o ten miesiac w tym roku JAkiś pomysł jak to wyciągnąć? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praca domowa?
Pokaz co tam sam naskrobales i z czym masz problem. -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam coś takiego.
Czy to będzie dobrze?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby z daty wyciągnąć rok warto napisać Year(data_wyslania_zapytania)
Oraz tutaj WHERE 'data_wyslania_zapytania' = '$wybranyMiesiac' porównujesz całą datę z numerem miesiąca czyli np where'2012-07-11'=7 to zawsze zwróci fałsz więc należy napisać where month(data_wyslania_zapytania)='$wybranyMiesiac' pracuj dalej ![]() Ten post edytował bpskiba 26.07.2012, 12:30:41 |
|
|
![]()
|
|
dzięki za podpowiedź
Tylko jeszcze jedno mnei zastanawia ... Czy jeśli porównuję sobie miesiąc z miesiącem, którą dostanę ze zmeinnej a przestzreń szukania jest z kilku lat to musze chyba jakoś zadbać również o odpowiedni rok żeby szukając stycznia 2012 nie pokazzało mi np stycznia 2009 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 49 Dołączył: 3.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za podpowiedź Tylko jeszcze jedno mnei zastanawia ... Czy jeśli porównuję sobie miesiąc z miesiącem, którą dostanę ze zmeinnej a przestzreń szukania jest z kilku lat to musze chyba jakoś zadbać również o odpowiedni rok żeby szukając stycznia 2012 nie pokazzało mi np stycznia 2009 oczywiście ...ale to masz już załawwione tutaj:
|
|
|
![]()
|
|
co oznacz ataki błĄD?
nativecode=ERROR: function year(date) does not exist LINE 2: year(data_aaa) AS rok, ^ HINT: No function matches the given name and argument types. You might need to add explicit type casts |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PostgreSQL, czy Oracle?
Sprawdź:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:32 |