![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy nastepujacy kod:
Najpierw wywouluej funkcje, ktora laduej reszte
I po kolei:
Funkcje getAvailability i getRates - powinny sie wekonac dwukrotnie. I tak jest - wszystko super. Problem polega na tym, że gdy usune alert to te funkcje wykonuje sie tyko raz. oto te 2 funkcje oraz tzrecia, ktorej obie uzywaja:
Powiedzialby, że to dziwne. Ale nauczylem sie, ze jak coś jest dziwne, to znaczy, ze tego nie rozumiem. Moze mi ktos wytlumaczy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona ci się zapewne przeładowywała -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za pomoc, ale to jednak nie to, poniewaz html wyglada tak:
Zastanawia mnie, dlaczego dodanie alertu w tamtym each sprawa ze wsyztsko dziala super. moze to przez opoznienie? Generlanie mozna tot ka zobrazowac:
Moje rozumowanie jest takie, ze zapytanie dziala wolno i przez to nia zdazy pobrac potrzebnych informacji i przekazac dalej. Wprawadzenia alertu stopouje na moment skrypt i daje doatkowy czas na API Callback. Dodam, ze ta sytuacja ma miejsce w firefoxie. W chromie alert nie robi roznicy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wcale nie chodzi o "za wolno". Chodzi o asynchroniczność: http://eriz.pcinside.pl/weblog/ajax-w-jque...script-218.html
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Jeśli rozmawiamy o sychronizacji w połączeniu z DataType: JSONP, to warto pamiętać że:
Cytat Cross-domain requests and dataType: "jsonp" requests do not support synchronous operation.
|
|
|
![]()
|
|
No to teraz sie troche pogubilem. Wydaje mi sie, ze rozumiemdlaczego nie dziala, ale nie wiem jak to naprawic.
- async: false - nie robi roznicy (to chyba wynika z tego co napisal wNogachSpisz) Mysle, ze moznaby sztucznie opozniec wykonanie funkcji, ale to ma sporo wad... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Mysle, ze moznaby sztucznie opozniec wykonanie funkcji, ale to ma sporo wad... W notce pisałem o callbackach. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Przyznam, ze dalej nie bardzo wiem jak to zastosowac. Dopiero sie wdrazamw AJAX i wygląda to troche skomplikowanie.
|
|
|
![]()
|
|
Popróbuj, wtedy najlepiej się nauczysz. [;
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
EDIT: ROZWIAZANE
Zasugerowałem się tym co erix napisał i straciłem sporo czasu na rpzerabianie skryptu. Okazało się, że wsyztskei sposoby, ktory robiłem były dobre i problem nie był wcale w asycnhroniczności a w nazwie jsoncallback. Wystarczylo to wyrzucić i wszystkie wersje śmigają świetnie. Poniezej oryginalna tresc postu. Zrobiłem coś takiego:
Chce, zeby chceckResults wykonala sie dopiero, gdy wykona sie callAPI. jednak dalej działa tka jak wczesniej. Jak to powinno być zeby bylo dobrze? Ten post edytował Twist 2.08.2012, 13:14:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:08 |