![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam na stronie diva który się odświeża i pokazuje logi. Chciałem zrobić jeszcze dynamiczny div pokazujący liczbę pozostałych punktów. Jednak po dodaniu drugiego takiego "odświerzacza" na stronie oba przestały działać :/
Jak użyć kilku poniższych skryptów aby działały? KOD index.php
ajax.js
boo.php
Może lepiej to będzie zrobić w jQuery? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dump z konsoli błędów albo zamykam temat.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 3 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale błędu nie wyświetla. Po prostu jest pusto i nie pokazuje logów ani punktów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wystaw gdzieś to na żywo, bo debugowanie JS-a z listingu, to jak prowadzenie samochodu tylko teoretycznie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Strona: http://project-welcome.ugu.pl/test/original.php
strona odpowiadajaca za logi: http://project-welcome.ugu.pl/test/boo.php + ajax.js strona odpowiadajaca za punkty: http://project-welcome.ugu.pl/test/boo2.php + ajax2.js Na stronie trzeba się zalogować: Login: testowyuser Hasło: testtest Tam gdzie jest rozwalona linia tam jest div z punktam. Na dole jest div z logami i on działa prawdopodobnie dlatego że wczytanie pliku .js jest później. Może ktoś wie jak połączyć oba pliki.js żeby to funkcjonowało? Ten post edytował koxu1996 25.07.2012, 13:29:51 |
|
|
![]()
|
|
A po co duplikujesz ten sam kod w obu plikach...?
|
|
![]()
|
|
Bo mam dwa różne divy, jeden korzysta z boo.php a drugi z boo2.php (te pliki sie różnią). Nie mam pojęcia jak zrobić to w jednym pliku chyba że Ty wiesz.
|
|
|
![]()
|
|
Masz dwa razy identyczny kod, choćby od inicjalizacji AJAX.
|
|
![]()
|
|
Niestety nie za bardzo rozkminiam o co chodzi. Czy mógłbyś połączyć te kody, bo ja niestety nie potrafię?
|
|
|
![]()
|
|
To nie jest dział na gotowce.
|
|
![]()
|
|
Dobra, udało mi się zrobić takie coś:
Jednak coś jeszcze nie gra bo na stronie w obu divach wyświetlają się punkty. Gdzie mam jeszcze poprawić kod? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:47 |