![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie wiem czy PHP w czymś sie nada ale może ktoś będzie potrafił podpowiedzieć w czym lub jak można zrealizować taki mechanizm. Potrzebowałbym aby regularnie np co godzinę skrypt pobierał zestaw danych tekstowych z bazy, tworzył z tych danych plik dzwiękowy (synteza) i dzwoniąc pod odpowiedni numer tel odtwarzał go rozmówcy. Pewnie idzie to zrealizować na więcej niż jeden sposób ale proszę o podpowiedzi jak Wy byście do tego podeszli ? pozdrawiam i z góry dzieki KB |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Można by coś z tym próbować:
http://blog.wilgucki.pl/2012/07/text-to-sp...javascript.html Ale to raczej robota dla c++. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na phpclasses widziałem kiedyś klasę pozwalającą sklejać pliki WAVE z sobą.
Z mp3 będzie jeszcze łatwiej; wystarczy, że stworzysz pliki o takim samym bitrate z dokładnością do ramki. Wtedy sklejasz normalnymi operacjami plikowymi. Ale z tym dzwonieniem, to już raczej nie PHP. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej
php > text baza > google translate > zapis pliku jako wave > podłączony telefon na partyzanta taśmą klejącą do głośnika (lub bardziej solidnie śrubą) lub czymś w stylu voip (choć to w php nie przejdzie, tzn. trzeba czegoś więcej np. C). Ten post edytował !*! 25.07.2012, 09:09:37 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 6 Dołączył: 22.08.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do syntezy mowy istnieje api (płatne, ale nie wiem ile) Ivony, a a co do dzwonienia na telefon no to pewnie bez obsługi VOIPa się nie obędzie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn ja te szczątkowe informacje posiadam/znam że api Ivony lub klejenie plików mp3
wsparcie sie pewnie jakimś bardziej desktopowym językiem typu Java/C/C++ ..(choć może nie koniecznie ..) zdaje sobie sprawe że skończy się pewnie na VoIP .... liczyłem na ciut więcej konkretów/pomysłów ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jakich konkretów? Sprecyzuj pytanie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
My to mamy zrobione na PHP + VoIP, smiga bez zarzutow.
Jak poprzednicy pisali: syntezator posiadajacy API lub sklejanie plikow dzwiekowych. Do tego serwer VoIP posiadajacy API. Tutaj akurat jezyk programowania nie ma wiekszego znaczenia, bo cala prace wykonuja zewnetrzne aplikacji, a Ty tylko korzystasz z ich API |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:43 |