![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem, że ktoś non stop kradnie mi zdjęcia na Allegro. Chciałbym zrobić zabezpiecznie przed hotlinkowaniem, ale w ten sposób, abym ja mógł linkować na aukcjach (bo używam zdjęć z serwera i linkuje do swoich aukcji) ale inni użytkownicy nie. Chciałbym dodatkowo wyświetlić złodziejom jakiś śmieszny obrazek ![]() http://allegro.pl/chusta-alexander-mcqueen...2498713728.html wiem, że trzeba stworzyć htaccess, tylk na moim serwerze stoi sklep oparty na prestashop (w tej chwili nie mam w ogole htaccess), ale chciałbym, aby ten plik nic nie namieszał w działaniu mojego sklepu. jeśli się komuś nudzi i chce pomóc, zapraszam również na GG 40352492 - chętnie odpalę na flaszkę za pomoc, bo już nie moge tego złodziejstwa zdzierzyc ![]() pozdrawiam! dodałem do pliku htaccess regułkę, i teraz wyswietla temu userowi zdjęcie inne... w tym problem, ze to zdjecie jest rowniez widoczne u mnie. znacie jakies rozwiązanie? czy mozna zrobic tak, abym ja mogl linkowac, a inni nie? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 4 Dołączył: 25.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstaw znak wodny.
http://forum.joomla.pl/showthread.php?3018...&highlight= Tutaj opisałem to pod VirtueMart, ale zasada jest zawszę taka sama dla katalogów ze zdjęciami. Dla allegro tego nie zrobisz nic lepszego z htaccess, bo korzystacie wszyscy z tej samej domeny (allegro.pl). Ten post edytował miniol 25.07.2012, 09:37:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedne porządne zabezpieczenie to znak wodny, bo złodziejaszek jak będzie chciał to weźmie i PPM->Zapisz obrazek jako i gdzieś sobie go wrzuci.
-------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 07:24 |