![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z rozbiciem tekstu. Przykładowo mam takie dane: Cytat Warszawa - stolica Polski - niskie bezrobocie - gęste zaludnienie Kraków - poprzednia stolica polski - duże zainteresowanie studentów Wrocław - stare miasto - rynek we Wrocławiu Chciałbym teraz podzielić przy pomocy explode (lub podobnej funkcji) na miasta. Przykłądowo: a) Obiekt 1 tablicy: Warszawa - stolica Polski - niskie bezrobocie - gęste zaludnienie ![]() Kraków - poprzednia stolica polski - duże zainteresowanie studentów itp. Nie mam pomysłu w jaki sposób rozbić ten tekst.. Wydaje mi się, że cechą charakterystyczną jest tutaj nazwa z wielkiej litery i na tej podstawie próbowałem go rozbić, ale się nie udało. Mógłby mi ktoś w tym pomóc? Ten post edytował adam882 24.07.2012, 18:15:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 24.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz mój błąd - nie ma podwójnego entera :/ I z tym mam właśnie problem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz sobie dodać jakiegoś znaku przed nazwą miasta? Np. %. Wtedy by było tak:
Cytat %Warszawa - stolica Polski - niskie bezrobocie - gęste zaludnienie %Kraków - poprzednia stolica polski - duże zainteresowanie studentów %Wrocław - stare miasto - rynek we Wrocławiu Wtedy tylko explode % i str_replace usuwasz % i masz wszystko w tablicy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No cóż - myślałem już nad takim rozwiązaniem - jak widzę będę musiał coś takiego zastosować. W każdym razie dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ale kombinujecie...
I nie pożre Ci całej pamięci. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:00 |