![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popełniłem cms, z zalozenia mial byc podstawa to wiekszych projektow typu katalog lub serwis ogloszeniowy a co wyszlo ocencie sami
- cms jest oparty o baze mysql - skorki wykonywane sa arteesteer 3.1 wiec by uzyskac nowy wyglad wystarczy wymienic grafiki i css a przy innym ukladzie strony wystarczy przestawic kilka elemetow - obecnie poza tym ze jest cms wykonuje automatycznie sietmap i zarzadza .htaccess skrypt jest odblokowany jednak prosiłbym raczej dodawać niż kasować (chyba ze po sobie) ostatnio dodałem: - katalog + możliwość komentowania wpisów - możliwość komentowania artykułów - mapę serwisu - kanały rss - reklamy - liczniki, statystyki http://cms.siezamawia.pl/ dostep do zaplecza - linki sa na stronie (obecnie zablokowałem, w razie chęci obejrzenia zaplecza proszę o kontakt) wszelkie uwagi mile widziane jeżeli nie napisałem w odpowiednim dziale bardzo przepraszam pozdrawiam e:/ dwie inne skorki http://asd.siezamawia.pl/ http://babskiland.pl/ Ten post edytował kayman 24.07.2012, 00:17:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wejdź na stronę główną. Miłych dwójek
![]() No w dzisiejszysch czasach takie błędy to już są raczej nie dopuszczalne. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z zewnątrz może wyglądać rewelacyjnie, ale nie wiem co się dzieję w środku, jak już chcesz dać do oceny to pochwal się kodem a nie wynikiem wyjściowym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Albo to:
http://cms.siezamawia.pl/meble-kategoria-200.html "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1" Cytat ale nie wiem co się dzieję w środku, jak już chcesz dać do oceny to pochwal się kodem a nie wynikiem wyjściowym. Po takich babolach widać co jest wewnątrz.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 556 Pomógł: 40 Dołączył: 20.07.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zatem wylacze zaplecze
![]() pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A link do kategorii też podałem z palca. Do zaplecza nawet nie zaglądałem
http://cms.siezamawia.pl/meble-kategoriaaaaaaa-2.html I dostaję domyślny 404 apache. Czyli rozumiem, ze ty te wszystkie linki kategorii trzymasz w .htaccess?? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
temat do kosza
![]() pozdrawiam wszystkich komentujących |
|
|
![]()
|
|
Nie tyle bubel, co ma parę błędów. Wystarczy je poprawić.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ano trzeba -> na poczatek filtrowanie mocniejsze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przesady, porównaj to z dziełem Materkamila, a przekonasz się, że tak źle to nie jest
![]() |
|
|
![]()
|
|
człowiek uczy się na błędach, ale dobrze, że napisałeś o swoim projekcie, przynajmniej wiesz przy czym musisz więcej posiedzieć i nie będziesz tych błędów popełniał na przyszłość.
|
|
|
![]()
|
|
teraz żałuje ze wykasowałem te ataki java ale z tego co przeczytałem to wystarczy strip_tags zastosować (tak myślę bo rozwiazania nikt nie podal)
co do .htaccess to jest do dopracowania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ataki java? Kot i kotara to dla Ciebie też to samo?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Kolego Kayman cos mi sie wydaje ze sie przejales komentarzami? niepotrzebnie, mysle ze troche nad tym siedziales wiec pracuj nad tym dalej a takie komentarze i wytykanie bledow bardzo pomaga. Popraw bezpieczenstwo, dopracuj szczegoly itp. i odswiez temat.
Poczytaj wspomniany temat z cms materkamila i zobacz co on stworzyl, nie mam czasu testowac ale odrazu po wejsciu na strone glowna widac ogromna roznice. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie nie ma czym się przejmować, sam nie lubię krytyki, ale o ile robią to normalni ludzie ( zdecydowana większość tutaj ) to ta krytyka ma ci pomóc, a nie zgnoić.
Jakoś tak dokładnie nie testowałem, też bez dostępu do panelu admina za bardzo nie można ocenić praktycznej części strony. Na pewno średnio podoba mi się "standardowa" kolorystyka linków, ale to na pewno jest pod systemem (czy czymś w podobię) skórek. Poczytaj wspomniany temat z cms materkamila i zobacz co on stworzyl, nie mam czasu testowac ale odrazu po wejsciu na strone glowna widac ogromna roznice. Nowy sposób motywowania ![]() -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
![]()
|
|
skórki sa wikonywane programem artisteer 3.1 -> nie mam zdolnosci atystycznych wiec takie rozwiazanie wydale mi sie sluszne i dalo mi tyle skorek ile moze wypluc ten program
calosc powstala w CS3 wiec funkcja filtrujaca sql jest z niego wzieta Kod <?php if (!function_exists("GetSQLValueString")) { function GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "") { $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue; $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue); switch ($theType) { case "text": $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL"; break; case "long": case "int": $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL"; break; case "double": $theValue = ($theValue != "") ? "'" . doubleval($theValue) . "'" : "NULL"; break; case "date": $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL"; break; case "defined": $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue; break; } return $theValue; } } ?> z niego tez pochodza spry to walidacji pol formularzy cala skorka po przygotowaniu wyglada tak Kod <?php if (!isset($_SESSION)) session_start(); require_once('php/define.php'); require_once('php/GetSQLValueString.php'); require_once('php/class_headSite.php'); $strona = new headSite; ?><!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"[]> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="pl-PL" xml:lang="pl"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> <?php $strona->get_metatags()?> <base href="<?php echo $strona->base ?>" /> <title><?php echo $strona->title ?></title> <link rel="stylesheet" href="<?php echo SITE ?>style.css" type="text/css" media="screen" /> <!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="<?php echo SITE ?>style.ie6.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]--> <!--[if IE 7]><link rel="stylesheet" href="<?php echo SITE ?>style.ie7.css" type="text/css" media="screen" /><![endif]--> <script type="text/javascript" src="<?php echo SITE ?>jquery.js"></script> <script type="text/javascript" src="<?php echo SITE ?>script.js"></script> <?php if ($strona->validation) require_once('php/validation.php'); ?> <style type="text/css"> .post .layout-item-0 { padding-right: 10px; padding-left: 10px; } .ie7 .post .layout-cell { border:none !important; padding:0 !important; } .ie6 .post .layout-cell { border:none !important; padding:0 !important; } </style> </head> <body> <div id="main"> <div class="cleared reset-box"></div> <div class="bar nav"> <div class="nav-outer"> <div class="nav-wrapper"> <div class="nav-inner"> <?php $strona->get_menu_gorne()?> </div> </div> </div> </div> <div class="cleared reset-box"></div> <div class="header"> <div class="header-position"> <div class="header-wrapper"> <div class="cleared reset-box"></div> <div class="header-inner"> <div class="headerobject"></div> <div class="logo"> <h1 class="logo-name"><a href="<?php echo SITE ?>">Prosty CMS</a></h1> <h2 class="logo-text">strona demonstracyjna</h2> </div> </div> </div> </div> </div> <?php $strona->get_reklama(1);?> <div class="cleared reset-box"></div> <div class="box sheet"> <div class="box-body sheet-body"> <div class="layout-wrapper"> <div class="content-layout"> <div class="content-layout-row"> <div class="layout-cell sidebar1"> <?php $strona->get_menu_boczne()?> <?php $strona->get_reklama(2);?> <?php $strona->get_licznik()?> <?php $strona->get_statystyki_katalogu()?> <div class="cleared"></div> </div> <div class="layout-cell content"> <?php $strona->get_reklama(3);?> <?php $strona->get_formularz()?> <?php $strona->get_articles()?> <?php $strona->get_komponent()?> <?php $strona->get_cid()?> <?php $strona->get_wid()?> <?php $strona->get_reklama(4);?> <div class="cleared"></div> </div> </div> </div> </div> <div class="cleared"></div> <div class="footer"> <div class="footer-body"> <?php $strona->rss() ?> <div class="footer-text"> <?php $strona->get_menu_dolne()?> <p>Copyright 2012.SieZamawia.pl<br /> Wszystkie prawa zastrzeżone.</p> </div> <div class="cleared"></div> </div> </div> <div class="cleared"></div> </div> </div> <div class="cleared"></div> <p class="page-footer"></p> <div class="cleared"></div> </div> </body> </html> w wielu przypadkach nie trzeba nic przestawiac by uzyskac nowy wyglad w innym wystarczy przestawic te elementy $strona->get_costam() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Typowy kod wygenerowany z automatu, 90% zupełnie nie potrzebne.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Typowy kod wygenerowany z automatu, 90% zupełnie nie potrzebne. bardzo mozliwe jednak w miare wygodne i niezbyt czasochlonne oraz dajace sporo mozliwosci, na moje do wielu projektow to wystarczy, strony zapleczowe oraz wszelakie wizytowki etc. spokojnie mozna na tym postawic |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:36 |