![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu szukałem książek do html i css.
Jednak odradzono mi kupowanie książek a zainteresowanie się kursem kurshtml.edu.pl. Tak też uczyniłem i byłem zadowolony. Chciałbym teraz pójść dalej i nauczyć się HTML5 oraz CSS3. I tutaj moje pytanie. Czy istnieje jakiś ciekawy kurs www z którego mógłbym się nauczyć? Czy jednak w tym wypadku warto już zainwestować w książki? Jeżeli tak to w jakie konkretnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, na pewno się przyda.
Jednak szukam książki/kursu online w języku polski, ponieważ jest mi wtedy prościej się uczyć, nie poświęcam czasu na zastanawianie się czy dobrze zrozumiałem dany tekst. Takiego typu rzeczy zostawiam sobie na później jako "dopełnienie". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 36 Dołączył: 10.06.2011 Skąd: Dokąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W3schools to nie jest aż tak dobry pomysł: http://w3fools.com/
Na początek CSSa 3 możesz poczytać o różnicach między nim a CSS 2. W Internecie jest mnóstwo artykułów na ten temat, po polsku również. A najlepsza jest dokumentacja W3C. PS: ucząc się po angielsku uczysz się też języka. Takie podejście "na później" jest o tyle bez sensu, że prawie na pewno nie wrócisz do tego artykułu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 21.02.2012 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W3schools to nie jest aż tak dobry pomysł: http://w3fools.com/ Na początek CSSa 3 możesz poczytać o różnicach między nim a CSS 2. W Internecie jest mnóstwo artykułów na ten temat, po polsku również. A najlepsza jest dokumentacja W3C. PS: ucząc się po angielsku uczysz się też języka. Takie podejście "na później" jest o tyle bez sensu, że prawie na pewno nie wrócisz do tego artykułu. Ja mimo wszystko uwielbiam W3schools. Podstawy można tam bardzo szybko ogarnać. A co do nauki po angielsku to popieram, czytając cos od razu łapiesz słowka : ) |
|
|
![]()
|
|
Nie mam dużego problemu z językiem angielskim. Głównie chodziło mi o to że w artykułach często można spotkać specjalistyczne słownictwo i zamiast skupić się na tematyce będę się zastanawiał co oznacza dane słowo co spowoduje że kompletnie wyłączę się z jednego tematu i przejdę na drugi. Dodatkowo niestety będę kilka razy zastanawiał się czy odpowiednio zrozumiałem zdanie. Już niestety taki jestem. Dlatego jeżeli wchodzę w jakiś nowy temat szukam polskiej literatury która wprowadzi mnie w dany temat następie przechodzę na anglojęzyczne artykuły. I to nie jest tak że odkładam na później i nigdy do tego nie zaglądam
![]() Ale ogólnie rzecz biorąc, macie racje czytanie znacznie wspomaga naukę języków obcych ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:31 |