![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję pomocy w napisaniu skryptu do zarzadzania kolorami na stronie. Napisałem mały panel administracyjny i chcę do tego dorobić taki skrypt , żeby przez ten panel zmieniać kolory na stronie. Chodzi mi o kolory tła. Jak się do tego zabrać? Czy muszę w MySQL zrobić tabelę, która będzie przechowywać kolory
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
1. Prosty formularz w panelu admina.
2. Wczytywanie rekordu z kolorami z bazy 3. Skorzystanie w postaci dodania np. osobnego arkusza styli z kolorem tła / wczytanie do <style> </style> -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw chyba bym musiał jakoś dodać rekord z kolorem do bazy danych. Nie kumam 3 punktu - nie moge poprostu do istniejącego arkusza stylu dopisać zmienne np.: $kolor_tla ?
co źle robie ? <?php $connection = @mysql_connect('localhost','root') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('kolory') or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); if (isset($_POST['kolor_tla']) && trim($_POST[kolor_tla]) != ”) { $kolor_tla = $_POST['kolor_tla']; $sql = "INSERT into kolor (kolor-tla) VALUES ('$kolor_tla')"; $rezultat = mysql_query($sql, $connection) or die(mysql_error()); } ?> a tu prosty formularz <form action="kolory.php" method="POST" > kolor tla<input type="text" name="kolor_tla" size="30"><input type="submit" value="ZAPISZ"><br> </form> tu jest tabela w MySQL CREATE TABLE `kolor` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `kolor_tla` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) po wprawadzeniu danych nic sie nie dodaje do tabeli ;/ jak sprawdzić czy poprawnie łącze się z bazą danych , ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ty chciałbyś samemu zmieniać kolory na stronie czy użytkownik by to zmieniał?
bo jeśli użytkownik to możesz ladnie to ująć za pomocą JS i ciasteczek. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:53 |