![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak mozna skonwertowac baze danych z subiekta do mysql?? ew. jak mozna polaczyc ta baze z php?? np. hurtownia na swojej stronie sprzedaje produkty, klient zamawiajac automatycznie uaktualnia swoja baze. jak to zrobic??
-------------------- Staraj się nie spieprzyć roboty. Niektórych to ucieszy, pozostałych zdziwi.
www.mobiline.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez mam z tym problem
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem z tym cyrk i znikąd pomocy. Firma za chiny ci nie udostępni narzędzia do tego, bo piłowałaby gałązke na której siedzi
![]() 1)Zainstalowałem drukarkę igłową 2)Przekierowałem wydruk do pliku 3)Dałem w programie tworzenie raportu z interesującymi mnie danymi. 4)Wydrukowałem te dane na igłówce, otrzymując plik rap.prn 5)Napisałem programik do wycinania z pliku znaków sterujących drukarki 6)Przepusciłem rap.prn przez ten programik i otrzymałem rap.txt a plik tekstowy już można wczytać. Oczywiście musisz sobie zdawać sprawę, że bazy MySQL i bazy Subiekta to dwie różne sprawy, i nie można tego robic równocześnie, bo stany magazynowe sie rozjadą... Ten post edytował oldek 19.12.2004, 09:46:50 -------------------- Czy demokracja to złudzenie ? Zanim powiesz 'tak', sprawdź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za badzo nie wiem w którym momencie macie problem.
Czy macie pliki DBF odkodowane czy zakodowane? Jęśli zakodowane i nie wiecie jak odkodować to odpiszcie! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Skąd: TG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przydało by się zrobić eksport baz subiekta do pliku który można by zaimportować bezpośrednio do bazy danych MySQL, chociażby po to aby potem na stronce wygenerować zawsze aktualny cennik.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie towary jest dostępny pełen cennik i nie tylko kod,nazwa opis ceny ponad 70 parametrów - można ją edytować za pomocą Exela, open offica itp. dostęna w jednym pliku w kataloguDBFS/FIRM XXXX
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Skąd: TG Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to teraz tylko napisać skrypt php który powycina interesujące nas dane i wstawi do odpowiedniej kolumny w bazie danych.
lub napisać program który odczyta ten plik wytnie interesujące nas parametry i przekonwertuje do pliku SQL który będzie gotowy do zaimportowania. Wolał bym oczywiście tą pierwszą opcję ![]() Jak tylko skopiuję subiekta z firmy to zajmę sie tym ![]() Acha i jeszcze jedno najważniejsze... O jakim wy subiekcie mówicie? ![]() o ile wiem wyszło kilka wersji: na windows i ten na dos jest jeszcze podział na wersję 4 i na wersje 5 ![]() Ja chcę wygenerować raport z wersji 4 PLUS na DOS. A wy jakiego subiekta macie? == 1. Napisać sobie skrypt który będzie nam kopiował pliki *.DBF z katalogu c:/SUBIEKT4 do wkazanego folderu w katalogu root serwera tak by mieć do nich dostęp z php. 2. Konfigurujemy php doobsługi dBase (trzeba odkomentować extension=php_dbase.dll w pliku php.ini) 3. Teraz pobieramy dane i wyświetlamy je (dBase) Nazwy kolumn zobaczymy otwierajac dowolny plik dbf z excelu
4. teraz pozostaje nam już tylko przekonwertowanie wyświetlanej zawartości tak by była czytelna (kodowanie czcionki i funkcja iconv w php) Ten post edytował Fixer 24.05.2008, 08:11:51 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:22 |