![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
męcze się już któryś dzień z łączeniem tabel, przeczytałem mnóstwo postów i sposobów a rozwiązania dalej nie znalazłem Mam 2 tabele CODE cars idcar brand model pricelist idcar rentprice perkmprice Chcę zrobić zapytanie : CODE select brand, model, rentprice from cars c inner join pricelist p on c.idcar=p.idcar Oto moje pliki : CODE model <?php class Application_Model_Cars extends Zend_Db_Table_Abstract { protected $_name = 'cars'; public function pobierzDane() { $table = new Application_Model_Cars(); $resultSet = $table->select() ->setIntegrityCheck(false) ->from('pricelist') ->join('cars', 'cars.idcar = pricelist.idcar',array('brand','model')); $row = $table->fetchAll($resultSet); return $row; } controller public function carTestAction() { $modelCars = new Application_Model_Cars(); $modelCars->pobierzDane(); $this->view->modelCars = $modelCars->fetchAll(); } widok <table> <?php foreach($this->modelCars as $album) : ?> <tr> <td>Model</td> <td>Cena za km</td> </tr> <tr> <td><?php echo $this->escape($album->brand);?></td> <td><?php echo $this->escape($album->perkmprice);?></td> </tr> <?php endforeach; ?> </table> Wyskakuje mi następujący komunikat CODE Message: Specified column "perkmprice" is not in the row Wszystko ma chyba związek z linijką CODE protected $_name = 'cars'; Gdy zmieniam w niej nazwe tabeli na pricelist wtedy jakby zend nie widział 2 tabeli, wyświetla się : CODE Message: Specified column "brand" is not in the row Proszę o pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 11:21 |