![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie !
Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega mój błąd przy dziedziczeniu.
Problem jest taki , że nie przekazuje mi obiektu $this->db . -------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polskie nazwy zmiennych? ;p
-------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmienna to zmienna , wiem ze sie stosuje angielskie nazewnictwo , ale mialem dzisiaj taki kaprys.
-------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaż jak tego używasz i jakiego działania się spodziewasz, z tego co tu wypisałeś, powienieś przekazywać zmienną $db do konstruktora klasy ShowInfo(), czyli np. tak:
dziwne jest to, że w przypadku nie przekazania tej zmiennej ustawiasz ją domyślnie jako typ String, natomiast w klasie ShowInfo sprawdzasz czy jest obiektem...ale zakładam, że to jakaś luźna zabawa językiem, a nie prawdziwy projekt, bo cała ta klasa wydaje się nie mieć sensu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Problem jest taki , że nie przekazuje mi obiektu $this->db . Ja nie widzę takiego pola w klasie jednej ani drugiej. Po mojemu jak się używa $this->pole to te pole musi być zadeklarowane na początku klasy albo trzeba uzyć magicznej metody by to niestniejące pole obsłużyć. I pokaż jak używasz tych klas plus komunikaty błędów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ustaw wyświetlanie wszystkich błędów, a zmiennej $this->db nie ma zadeklarowanego żadna klasa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:50 |